Våra hästar

 

 

Ögonstenen Praut.

Undersköna Skiadis i sitt esse!

Prins och mamma Erla som tyvärr inte finns i livet mer. Prins har en ny kompis som heter SmaHildur, Skiadis är mamma.

Prins är nu så stor att det är dags att börja rida in.

En underbar rullning en vacker sommardag i hagen!

Lite allmänt om islandshästen

Islandshästen är en tålig hästras som härstammar från Island. Islandshästen är oftast en ganska robust häst som tål väder och vind, speciellt då hästrasen på vissa gårdar hålls i ett halvvilt tillstånd i stora flockar. Detta är särskilt vanligt på Island.

Islandshästarna är populära för sina extra gångarter, bland andra tölt, och det hålls till och med tävlingar speciellt för islandshästar där de visar upp sin tölt och ibland passgång. Även om islandshästen sällan växer över tillåten gräns för ponny (148 cm), så kallas rasen ändå för häst. På Island betraktas islandshästen med kärlek och vördnad då hästarna som funnits på ön i över 1000 år. En islandshäst som lämnat Island tillåts aldrig att återvända.

Islandshästen har ett lugnt temperament, är stadig och lämpar sig därför bra för turridning. På grund av temperamentet har uppkommit en föreställning om att islandshästen är en lättriden ras, vilket inte nödvändigtvis stämmer, då islandshästen på Island (och av professionella tränare i resten av världen) tränas för att den ska ha mycket vilja framåt när man rider. Även om islandshästarna är små, så är de tillräckligt starka för att bära kraftiga, vuxna män.

Kontakta Åsens Gård

Hemtelefon: 0340-62 62 16

Mobil: 0701-31 47 74

E-post: info@asensgard.se

Åsens Gård © 2016